Na vrh

Penali odlučili pobjednika – “SAJMIR TIHOVIĆI” pobjednik 19.Tradicionalnog turnira “Vogošća 2017.”

Pobjednik 19-tog izdanja Tradicionalnog malonogometnog turnira koji se igra u povodu Dana reintegracije općine Vogošća je ekipa „Sajmir Tihovići“. Oni su u finalnoj utakmici, pred oko 750 gledalaca u dvorani „Amel Bečković“ bili uspješniji od prošlogodišnjeg pobjednika, ekipe „Orahovog brijega“.
Baš kao i prošle godine, kada su se iste ekipe sastale u finalu, pobjednika je odlučila lutrija zvana penali. Već na startu susreta, i jedni i drugi zatresli su mreže protivnika, Ibrahim Hrvat u 2-oj minuti za Sajmir Tihovići a u 5-oj minuti Nihad Mujić za Orahov brijeg. Ostatak utakmice donio je veliki broj šansi ali promjene rezultata nije bilo i susret su odlučili penali. Ključna je bila peta serija u kojoj je golman Sajmir Tihovića Žigović odbranio penal Škulja. Prethodno je pobjedonosni gol za Sajmir postigao Sanin Hastor.
U utakmici za treće mjesto ekipa „Srednjoškolskog centra Vogošća“ rezultatom 4:1 savladala je „Patriotsku ligu Vogošća“. Vrijedi istaći i zapažen nastup poletaraca Škole fudbala KMN Vogošća i Fudbalske akademije Sporta koji su nastupili u revijalnom susretu kao i humanitarnu akciju za Nedima Smječanina koja je bila organizovana na završnoj večeri i u kojoj je prikupljeno 1045,40 KM za liječenje ovog dječaka.
Dodjelom priznanja najboljim pojedincima i ekipama spuštena je zavjesa na ovogodišnji turnir. Priznanje za fair-play ekipu na turniru pripalo je „Srednjoškolskom centru Vogošća“ iz čijih redova dolazi i najbolji igrač turnira – Elvir Sućeska. Za najboljeg golmana proglašen je Eldin Hasanspahić iz ekipe „Orahov brijeg“ dok je najbolji strijelac turnira Sanin Hastor iz „Sajmir Tihovića“. Turnir je svečano zatvorio Fetah Kadrić, pomoćnik načelnika Općine Vogošća.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana