Na vrh

PIONIRI BOSNE I MINIBASKET EKIPA VOGOŠĆE POBJEDNICI 13. TRADICIONALNOG TURNIRA PRIJATELJSTVA U KOŠARCI

U subotu 30.juna, u okviru Manifestacije “Vogošćanski dani 2018” , u organizaciji KK Vogošća održan je 13. Tradicionalni turnir prijateljstva u košarci. Na turniru koji je održan u Sportskoj dvorani „Amel Bečković“ nastupilo je osam ekipa, podijeljenih u kategorije pioniri i minibasket.
Prvo mjesto u minibasketu osvojila je ekipa KK “Vogošća” koja je u finalu bila bolja od KK „Orlovik“ iz Žepča. Treće mjesto pripalo je KK “Basketball Heroes” Tešanj dok su četvrti bili „KK Vukovi“ iz Zenice
U kategoriji pionira prvo mjesto osvojila je KK “Bosna Royal” Sarajevo, drugoplasirana ekipa je bila ekipa KK “Orlovik” Žepče, a nagrada za treće mjesto pripala je ekipi KK “Vukovi” Zenica. Na četvrtom mjestu bili su pioniri KK „Vogošća“.
U kategoriji pionira nagrada za najboljeg igrača pripala je Maku Selimoviću iz KK “Bosna Royal” dok je najbolji strijelac Sanin Čelik iz KK “Vogošća”. U kategorji minibasket najbolji igrač bio je Amer Osmanagić iz KK “Vogošća”, a nagrada za najboljeg strijelca pripala je Adinu Mandžukiću iz KK “Basketball Heroes” iz Tešnja.
U revijalnom dijelu Turnira predstavili su se najmlađi članovi KK „Vogošća“ – selekcija Minimini.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana