Na vrh

PLANIRANA IZGRADNJA 22 PROIZVODNA OBJEKTA U PRIVREDNOJ ZONI SEMIZOVAC

Privredna zona Semizovac predstavlja zemljište površine 14,90 ha na lokalitetu nekadašnje kasarne „Enver Šehović“, kojeg je Vlada Federacije BiH ustupila Općini Vogošća na korištenje.

Prema riječima pomoćnika načelnika za urbanizam i prostorno planiranje Hakije Delića, u Privrednoj zoni Semizovac planirana je izgradnja 22 proizvodna i 2 poslovna objekta, tržnog centra, ugostiteljskog objekta i drugih sadržaja koje će biti na usluzi građanima. Planom je predviđena i izgradnja saobraćajne infrastrukture. Na dijelu magistralnog puta M-18 prema Semizovcu planirana je izgradnja 2 kružna toka kojima bi se riješilo pitanje ulaska u naselje Svrake. Također je predviđena izgradnja dodatne saobraćajnice koja će povezivati ulicu Ljubina sa privrednom zonom, kao i izgradnja pješačke staze prema OŠ “Porodice ef. Ramić”.

Po završetku Javne rasprave, Regulacioni plan “Privredna zona Semizovac” će na novembarskoj sjednici Općinskog vijeća u formi Prijedloga biti upućen na razmatranje i usvajanje, što će predstavljati još jedan korak ka uspostavljanju treće industrijske zone u Vogošći.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana