Na vrh

POČELA MANIFESTACIJA ŠEHIDIMA NK OZRENA ”11 ZLATNIH”

Porodice, prijatelji, stručni štab, nekadašnji saigrači te predstavnici Općine Vogošća, polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe odali su počast u znak sjećanja na sve ubijene fudbalere Ozrena. Cvijeće je položio i Omer Pustahija, otac Ešrefa Pustahije Eše po kojem stadion u Svrakama danas ponosno nosi ime. Ešref je poginuo 18. januara 1994. godine. Sjećanja na taj dan su teška, kaže suznih očiju Omer, i dodaje da ga je posljednji put vidio upravo tog 18. januara.
Ešref Pustahija, Namir Merdan, Nedžad Zlatarac, Šaćir Fejzović, Ferid Zukić, Idriz Alić, Amir Bešlija, Mirzet Korjenić, Ševko Kevelj, Omer Hido i Suad Hegić bili su nogometaši Ozrena. Bili su prijatelji i komšije, očevi, djeca. Njihovu igru zaustavila je agresija na Bosnu i Hercegovinu, fudbalsku loptu zamijenilo je oružje. Hrabro su stali u odbranu svojih domova i domovine i dali ono najvrijednije, svoje živote.
Sa današnjim događajem počela je Manifestacija šehidima NK Ozrena „11 ZLATNIH“. U sklopu manifestacije odigrat će se i Memorijalni malonogometni turnir.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana