Na vrh

Počela rekonstrukcija dijela ulice Branilaca Vijenca

Danas (02.09.2020.godine) je počela realizacija prve faze Okvirnog sporazuma kojim je dogovoreno izvođenje radova na rekonstrukciji dijela saobraćajnice i izgradnji pješačkih staza i parkinga u ulicama Branilaca Vijenca, Vogošćanskih odreda i Spasoja Blagovčanina. Ukupna vrijednost radova iznosi 643.492,56 KM, a vrijednost ugovorenih radova po prvoj fazi iznosi 101.156,95 KM, a finansiraju se sredstvima Direkcije za puteve Kantona Sarajevo.

U prvoj fazi će biti rekonstruisana saobraćajnica u dužini od oko 50 metara i izgrađena pješačka staza u dužini od oko 260 metara u dijelu ulice Branilaca Vijenca.

Ukupno radovi podrazumjevaju rekonstrukciju saobraćajnice dužine 350 metara poprečnog presjeka od jedne saobraćajne trake širine 4 metra sa dvostranom pješačkom stazom širine 1,60 metara.Zatim izgradnju parkinga površine 1000 kvadratnih metara, izradu slivnika za odvodnju, izgradnju pješačke staze i prilaza stambenim zgradama, izgradnju parking prostora i izgradnju niša za hajfiše. Predviđena je i nabavka i postavljanje urbanog mobilijara (klupe i korpe za otpatke) i sadnja ukrasnog grmlja i drveća.

Izvođač radova je firma “AME” d.o.o. Breza. Nadzor nad izvođenjem radova vršit će Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Rok za izvođenje radova prve faze je 30 radnih dana.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana