Na vrh

POČELA REKONSTRUKCIJA DIJELA ULICE OMLADINSKA U MZ VOGOŠĆA I

 NA području MZ Vogošća I izvode se radovi na rekonstrukciji dijela ulice Omladinska. Riječ je o saobraćajnici od interesa za Kanton Sarajevo, čiji je upravitelj Direkcija za puteve KS.

„Danas smo obišli lokaciju gdje firma „AME“ iz Breze izvodi radove na rekonstrukciji dijela ulice Omladinska u dužini od 150 m, sa prosječnom širinom od 6 m, te rekonstrukcijom i proširenjem pješačkih staza sa obadvije strane kolovoza. Projektom je također obuhvaćena i rekonstrukcija autobuskog stajališta koje se nalazi na raskrsnici ulica Omladinska i Jočanička„ rekao je načelnik Općine Vogošća Edin Smajić prilikom današnjeg obilaska terena sa saradnicima i predstavnicima Savjeta MZ Vogošća I.

„Planirano je uklanjanje oštećenog i dotrajalog sloja asfalta, zamjena lošeg tamponskog materijala, tretman oborinskih voda, uređenje pješačkih staza sa ugradnjom prefabrikovanih betonskih ploča, asfaltiranje te izrada horizontalne i postavljanje vertikalne saobraćajnice“ istakao je rukovodilac radova Almir Pozderović

Vrijednost radova iznosi 160.000 KM, a finansira ih Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo i Općina Vogošća. Nadzor nad izvođenjem radova, čiji je rok za završetak 30 dana, vrši Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Ismet Hubijar, predstavnik Savjeta MZ Vogošća I je istakao zadovoljstvo zbog započete rekonstrukcije ulice i zamolio građane da imaju strpljenja i razumijevanja prilikom izvođenja radova.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana