Na vrh

Počela sanacija i asfaltiranje krakova u ulicama Barica i Menjak

Povoljni vremenski uslovi produžili su građevinsku sezonu i omogućuju da se tokom ove godine realizuju još neki infrastrukturni projekti. Tako je danas (27.11.2020.godine)  firma „Mibral“ d.o.o. počela izvoditi radove na asfaltiranju krakova u ulicama Barica i Menjak u ukupnoj dužini od oko 750 metara. Radovi se izvode nakon rekonstrukcije vodovodne mreže na ovom području realizovane sredstvima EBRD-a putem KJKP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Sarajevo. Na ovim dionicama, iz tehničkih razloga, nije bilo moguće vršiti krpljenje rova obzirom na dotrajali asfaltni kolovoz koji je zatečen prije izvođenja radova.

Radove je obišao Općinski načelnik Edin Smajić sa saradnicima i u razgovoru sa stanovnicima sa ovog područja istakao kako je nakon intervenicija na vodovodnoj mreži ovaj dotrajali asfalt bilo neophodno zamijeniti. Podsjetio je da je ovo samo jedan od brojnih infrastrukturnih projekata koji se u ovom trenutku realizuju na području općine Vogošća i koji se provode kontinuirano u općini Vogošća. Izrazio je nadu da će povoljni vremenski uslovi omogućiti završetak mnogih projekata do kraja ove kalendarske godine.

Procijenjena vrijednost radova na ovom projektu iznosi oko 70.000,00 KM.

Radovi podrazumjevajuugradnju nosivo-habajućeg aloja asfalta asfalta debljine 7 cm. Širina saobraćajnice iznosi u prosjeku 2,8 metara.

Nadzor nad izvođenjem radova vrši IPSA Institut d.o.o. Sarajevo.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana