Na vrh

Počeli radovi na sanaciji klizišta na lokalitetu Ugorsko II do br. 46, vrijednost radova 46 000 KM

Danas su Općinski načelnik Edin Smajić sa saradicima i Fuad Babić koordinator za klizišta u Zavodu za izgradnju Kantona Sarajevo obišli naselje Ugorsko u MZ Hotonj, gdje predstavnici firme “MBGH” doo Sarajevo, izvode radove na sanaciji klizišta Ugorsko II/46.

Prema riječima Fuada Babića, koordinatora za klizišta u Zavodu za izgradnju KS, riječ je o projektu koji podrazumjeva radove na postavljanju drenažnog sistema koji će prihvatiti sve vode i kontrolisano odvesti do recipijenta, što će dovesti do stabilizacije tla.

“ U 2014. godini evidentirano je preko 200 klizišta na području općine Vogošća, od toga je 45 klizišta koja su u zoni visokog rizika. Največi broj ovih klizišta koja su u tom alarmantnom stanju su obrađena na način da smo ih snimili i napravili projektnu dokumentaciju. Uz  pomoć Vlade Kantona Sarajevo, Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo, Kantonalne uprave civilne zaštite, Federalnog ministarstva prostornog uređenja, kao i Ljiljane Pelidije i Fuada Babića te uposlenika Službe civilne zaštite koji su izuzetno posvećeni ovom poslu, realizovali veliki broj projekata na sanaciji klizišta. Na području naselja Ugorsko  u ovoj godini su realizovana tri klizišta koja su bila urgentna. Danas su počeli radovi na četvrom urgentnom klizištu, čija je vrijednost oko 46 000 KM” rekao je načelnik Smajić.

Pored sanacije ovog klizišta koje se radi, privode se kraju radovi na sanaciji klizišta Mehtefčić u naselju Svrake, kao i završetak radova na sanacija klizišta i izgradnji kanalizacionog sistema separate kanalizacije i fekalne kanalizacije u naselju Tihovići, čija je vrijednost 600 000 KM.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana