Na vrh

Počeli radovi na uređenju školskog dvorišta OŠ “Izet Šabić” u Hotonju

Radnici firme „AME” iz Breze su počeli sa radovima na izgradnji i sanaciji uređenja školskog dvorišta Osnovne škole „Izet Šabić” u Hotonju. To je bio povod da Općinski načelnik Edin Smajić sa saradnicima i direktorom pomenute škole obiđe radove.

„Od 1980 godine, postoji problem imovinsko – pravnih odnosa vezano za zemljište oko ove škole, također je ostalo neuređeno i ovo vanjsko uređenje. Došlo je vrijeme da se uradi ovo vanjsko uređenje i da na dio terena gdje su riješeni imovinsko – pravni odnosi postavi ograda, sa južne, istočne i zapadne strane. Pored ovoga radovi će obuhvatiti popločavanje i asfaltiranje jednog dijela školskog dvorišta. Zatim adaptaciju i uređenje glavnog i sporednog ulaza u školu, adaptaciju požarnog stepeništa i farbanje ograde unutar školskog dvorišta. Tako da će učenici u novu školsku godinu doći u još uređeniju školu, ovo uređenje će podići kvalitet a i nivo sigurnosti naših učenika. Općina je za ovaj projekat obezbjedila sredstva u iznosu od oko 85 000 KM” rekao je načelnik Smajić.

Direktor škole Suad Tupković je istakao da se učenici i uposlenici ove škole kao i roditelji zadovoljni početkom radova na uređenju dvorišta koje će upotpuniti izgled škole, dok je predsjednik Vijeća roditelja Veljan Amer naveo da su roditelji već duži niz godina uključeni u rješavanje ovog problema i u ime svih roditelja izrazio veliku zahvalnost načelniku Smajiću i direktoru Tupkoviću na istrajnosti i angažmanu da se ovaj dugo očekivani projekat pokrene i da se krene sa njegovom realizacijom.

Nakon završetka radova na uređenju školskog dvorišta, a po obezbjeđenju finansijskih sredstava krenut će se u realizaciju još jednog projekta a to je izgradnja igrališta kod ove škole.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana