Na vrh

Počeli radaovi na izgradnji pješačkih staza i parking prostora u dvorištu OŠ “Mirsad Prnjavorac”

Predstavnici firme “AME” iz Breze su počeli sa izvođenjem radova na izgradnji pješačkih staza i parking prostora u dvorištu OŠ “Mirsad Prnjavorac” u čijim je prostorijama i odjeljenje Muzičke škole “Mladen Pozajić”. Danas su načelnik Općine Vogošća Edin Smajić i direktorica OŠ “Mirsad Prnjavorac” Sabiha Salčin obišli  lokaciju gdje se izvode radovi.

Direktorica Salčin je istakla da je u prošloj godini uz pomoć Općine Vogošća u prostorije  muzičke škole uvedeno, grijanje, struja i voda i da je ostalo još vanjsko uređenje ispred škole. Kako istice nakon završetka radova biće poboljšani uslovi u školi kao i sigurnost same dijece.

“Na otvaranju građevinske sezone projekat vrijedan oko 50.000,00 KM, podrazumjeva izgradnju pjesačkih staza u dužini od 170 m sa širinom od 1,20 m, kao i izgradnju parking prostora površine 440 m2. Ukoliko dozvole vremenski uslovi radovi bi trebali biti okončani za 30 dana”, istakao je načelnik Smajić. Također je naveo da će u narednom period biti nastavljeno sa izgradnjom i uređenjem sportskih i dječijih igrališta u dvorištima osnovnih škola ali i drugih komunalnih sadržaja prema raspoloživim sredstvima.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana