Na vrh

Počelo asfaltiranje dijela ulice Muje Šejte

Danas (11.08.2020.godine) je počelo asfaltiranje dijela lokalne saobraćajnice u Ulici Muje Šejte (faza I i II) u dužini od 475 metara na potezu od raskrsnice za Ugorsko II do džamije Ugorsko.

Radovi podrazumjevaju Uklanjanje postojećeg asfalta, iskop rova za oborinsku odvodnju, izrada grede, zamjenu lošeg tamponskog materijala na kolovozu, izradu drenaže, izgradnju slivnika, ugradnju betonskih ivičnjaka i asfaltiranje u dva sloja.

Širina puta iznosi 5 metra asfaltnog kolovoza sa bankinama promjenjive širine. Kolovozna konstrukcija se sastoji od nevezanog nosivog sloja (tampon), nosivog sloja asfalta od 8 cm, i habajućeg sloja asfalta od 4 cm.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi oko 384.996,24 KM, a finansiraju se namjenskim sredstvima Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo i sredstvima Budžeta Općine Vogošća.

Izvođač radova je firma “AME” d.o.o. Breza. Nadzor nad izvođenjem radova vršit će Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Radove je obišao Općinski načelnik Edin Smajić sa saradnicima i govoreći o ovom projektu napomenuo je kako projekat jeste trajao nešto duže od planiranog, ali to je uslovljeno činjenicom da se naišlo na loše riješnu oborinsku odvodnju, kao i na vodovodnu mrežu koja nije bila u skladu sa dobijenim podacima. Prema riječima načelnika Smajića to jeste bio dodatni problem, ali i prilika da se dugoročno riješi i put i sva infrastruktura koja ide ispod i pored puta. Sada je ovaj projekat u završnoj fazi i za par dana će biti završeno asfaltiranje ove dionice.

Posebno značajno je što je već izabran izvođač za narednu dionicu ovog puta, dionicu od džamije u Ugorskom do već urađene i asfaltirane dionice prema Golom brdu. Rekonstrukcijom te dionice, što je projekat vrijedan preko 300.000,00 KM ulica Muje Šejte u cijelosti će postati moderna i kvalitetno urađena saobraćajnica koja će predstavljati spoj općina Vogošća i Novi Grad.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana