Na vrh

Počelo asfaltiranje dijela ulice Stara željeznička stanica

Danas (02.10.2020.godine) je počelo asfaltiranje kraka u Ulici Stara željeznička stanica u dužini od cca 190 m. Radove na asfaltiranju će izvoditi firma “Bucomerc” d.o.o. Kiseljak.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi 51.072,28 KM, finansiraju se sredstvima Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, Direkcije za puteve Kantona Sarajevo i Općine Vogošća.

Radovi podrazumjevajuširoki otkop zemljanog materijala, izradu nosećeg sloja tampona, izgradnju slivne rešetke za oborinsku odvodnju, te izradu asfalta debljine 7 cm. Širina saobraćajnice iznosi u prosjeku 5 metara.

Nadzor nad izvođenjem radova vrši Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Radove je obišao i Općinski načelnik Edin Smajić sa saradnicima te razgovarao sa izvođačem radova kako bi se uvjerio da radovi teku planiranom dinamikom i u skladu sa projektom. Istaknuo je da je ovo projekat koji se već nekoliko godina nalazi u programu prioriteta i da Općina Vogošća nastoji da svaki projekat koji realizuje proističe iz strateških i plansko – programskih dokumenata. Takođe je dodao kako je i ovaj projekat realizovan u skladu sa proklamovanom politikom da će se Općina Vogošća aktivno uključiti u programe komunalne infrastrukture na onim područjima gdje građani riješe imovinsko – pravne odnosi. Prema riječima načelnika Smajića u preko dvadeset slučajeva ostvarena je ta sinergija između građana i općinske vlasti.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana