Na vrh

Počelo asfaltiranje dva kraka u ulici Orahov brijeg

Danas (05.10.2020.godine) je počelo asfaltiranje dva kraka u ulici Orahov brijeg u ukupnoj dužini od oko 540 metara. Radove na asfaltiranju će izvoditi firma “AME” d.o.o. Breza.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi 141.612,52 KM, a finansiraju se sredstvima Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, Direkcije za puteve Kantona Sarajevo i Općine Vogošća.

Radovi podrazumjevajuširoki otkop zemljanog materijala, izradu nosećeg sloja tampona, izgradnju slivnika i slivnih rešetki za oborinsku odvodnju, te izradu asfalta debljine 7 cm. Širina saobraćajnice iznosi u prosjeku za jedan krak 4 metra, a za drugi 3 metra.

Nadzor nad izvođenjem radova vrši Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Radove je obišao i Općinski načelnik Edin Smajić sa saradnicima te razgovarao sa izvođačem radova kako bi se uvjerio da radovi teku planiranom dinamikom i u skladu sa projektom. Istaknuo je da je ovo projekat koji se već nekoliko godina nalazi u programu prioriteta i da Općina Vogošća nastoji da svaki projekat koji realizuje proističe iz strateških i plansko – programskih dokumenata. Takođe je dodao kako se ovde ne radi o trajnom, višedecenijskom rješenju jer na dijelu ovih krakova treba rekonstruisati vodovodne i kanalizacione instalacije. Međutim, kako se radi o velikom i skupom zahvatu procjena je bila da je potrebno građanima ovog područja barem privremeno obezbijediti asfaltiranu saobraćajnicu, a nakon rekonstrukcije vodovodnih i kanalizacionih instalacija i saobraćajnica će biti proširena i urađena tako da bude trajnija.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana