Na vrh

Počelo asfaltiranje kraka u ulici Svrake IV

Danas (02.10.2020.godine) je počelo asfaltiranje kraka u ulici Svrake IV  u dužini od oko 150 m. Izvođač radova je “Bucomerc” d.o.o. Kiseljak.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi 48.003,94 KM, finansiraju se sredstvima Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, Direkcije za puteve Kantona Sarajevo i Općine Vogošća.

Radovi podrazumjevaju široki otkop zemljanog materijala, izradu grede za ojačanje podtla, izradu nosećeg sloja tampona, izgradnju  slivnika za oborinsku odvodnju, izradu asfalta debljine 7 cm. Prosječna širina saobraćajnice je 4 metra.

Nadzor nad izvođenjem radova vrši Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Radove je obišao i Općinski načelnik Edin Smajić sa saradnicima te razgovarao sa izvođačem radova kako bi se uvjerio da radovi teku planiranom dinamikom i u skladu sa projektom. Tom prilikom načelnik Smajić je uputio poruku kako se i na ovom projektu dokazuje da je najvažnije izgraditi povjerenje između općinske administracije i građana. Napomenuo je kako je i ranije dato obećanje da će Općina Vogošća sanirati i asfaltirati one puteve na kojima budu riješeni imovinsko pravni odnosi i da se to dešava i sa ovim krakom. Kao posebnu vrijednost ovog projekta izrazio je činjenicu da su građani ovog područja jasno iskazali svoje zadovoljstvo urađenim i da je upravo zadovoljstvo građana jedan od osnovnih motiva za ulaganje u ovakve projekte.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana