Na vrh

Počelo asfaltiranje pristupne saobraćajnice spoja ulice Merzuka Feriza sa ulicom Spasoja Blagovčanina

Povoljni vremenski uslovi dozvoljavaju da se i krajem decembra realizuju projekti komunalne infrastrukture. Tako je danas (22.12.2020.godine) počelo asfaltiranje pristupne saobraćajnice spoja ulice Merzuka Feriza sa ulicom Spasoja Blagovčanina i asfaltiranje dijela parka kod spomenika Igmanskom maršu u ulici Spasoja Blagovčanina do broja 48.

Ukupna vrijednost radova iznosi oko 150.000,00 KM, a finansiraju se sredstvima Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine i Općine Vogošća. Izvođač radova je firma “Bosman” d.o.o. Sarajevo.

Kada je u pitanju pristupna saobraćajnica radovi podrazumjevaju široki otkop, ugradnju tampona za ojačanje podtla, postavljanje ivičnjaka, izgradnju trotoara i ugradnju asfalta u dva sloja. Dužina saobraćajnice iznosi 40 metara, sa dvije kolovozne trake ukupne širine 6 metara i sa obje strane pješačke staze široke po 160 centimetara.

Što se tiče parka radovi tu podrazumjevaju rušenje postojećih ploča u parku, široki otkop, izgradnju potpornih armirano – betonskih zidova, izgradnju parkinga, izgradnju rampe za osobe sa invaliditetom ugradnju tampona za ojačanje podtla, postavljanje ivičnjaka, ugradnju betonskih ploča i izradu asfalta na parkingu i pristupnoj rampi za osobe sa invaliditetom.

Nadzor nad izvođenjem radova vrši Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana