Na vrh

Počelo asfaltiranje puta u ulici Krč

Danas (18.05.2021.godine) otpočeli su radovi na asfaltiranju glavnog pravca i kraka u ulici Krč na području Mjesne zajednice Gora. Radovi se izvode u dužini od 210 metara, a izvođač radova je firma „Bosman“ d.o.o. Sarajevo.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi 29.050,52 KM, a radovi se finansiraju namjenskim sredstvima Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo i sredstvima Budžeta Općine Vogošća.

Radovi podrazumijevaju široki otkop zemljanog materijala, ojačanje podtla, izradu nosivog sloja tampona i izradu nosivo – habajućeg sloja asfalta debljine 7 centimetara. Širina saobraćajnice iznosi 3 metra u kraku odnosno 4,6 metara na glavnom pravcu.

Nadzor nad izvođenjem radova vrši Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Radove na asfaltiranju obišli su predstavnici nadležne općinske službe. Pomoćnik načelnika u Službi za komunalne poslove Fetah Kadrić izrazio je zadovoljstvo činjenicom da su vremenske prilike dozvolile da se ovaj projekat uspješno privede kraju i da se krene u novu građevinsku sezonu. Stanovnici ovog područja su napomenuli kako će im sanirani put u mnogim segmentima olakšati život, posebno u zimskim mjesecima.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana