Na vrh

Počelo asfaltiranje u okviru rekonstrukcije saobraćajnice u ulicama Svrake I i IV

Danas (16.04.2020.godine) je počelo asfaltiranje u okviru rekonstrukcije saobraćajnice u ulicama Svrake I i IV. Radove na asfaltiranju saobraćajnice u ulici Svrake I izvodi firma “Bucomerc” d.o.o. iz Kiseljaka.

Vrijednost ove I faze iznosi cca 500.000,00 KM, finansira se sredstvima Direkcije za puteve Kantona Sarajevo, a rekonstruisat će se cca 570 m saobraćajnice. Početak rekonstrukcije je raskrsnica Ulica Svrake I i Svrake III kod objekta MZ Svrake, a kraj dionice je raskrsnica istih ulica na lijevoj obali rijeke Bosne, gdje je planirana izgradnja raskrsnice sa kružnim tokom saobraćaja.

Realizacijom ovog projekta stanovnici ovog naselja dobiće modernu saobraćajnicu u centralnom dijelu naselja Svrake, a izgradnjom pješačke staze bezbjediće se sigurnije kretanje pješaka prema školi i drugim društvenim objektima.

Radove je obišao općinski nečelnik Edin Smajić sa saradnicima i tom prilikom izrazio zadovoljstvo što ovaj dio Vogošće dobija modernu saobraćajnicu putem koje će se punbo brže i jednostavnije moći spojiti na glavne putne pravce. Istakao je kako se radovi na ovoj saobraćajnici nastavljaju jer su obezbijeđena sredstva i izabran izvođač i čim se riješe neki manji imovinsko – pravni problemi izgradnja će biti nastavljena kako je planirano.

Radovi podrazumjevaju rekonstrukciju saobraćajnice u ukupnoj dužini od 1.370 m poprečnog presjeka od dvije saobraćajne trake širine po 3,30 m, sa jednostranom pješačkom stazom širine 1,60 m. Konstrukcija saobraćajnice se sastoji od tampona 40 cm, nosivog sloja od 6 cm i habajućeg sloja od 4 cm. Pored toga rekonstrukcija podrazumjeva i izgradnju dijela kolektora za odvodnju oborinskih voda, izgradnju pješačke staze i asfaltiranje. Odvodnja će se riješiti kvadratnim slivnicima u novoizgrađeni oborinski kolektor dužine oko 800 m.

Nadzor nad izvođenjem radova vrši Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo.

Rok za izvođenje radova je 30 dana.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana