Na vrh

Počelo potpisivanje ugovora o stipendiranju

Počelo je potpisivanje ugovora o stipendiranju u Općini Vogošća. Ugovore će potpisati učenici i studenti koji su na osnovu javnog poziva ostvarili pravo na stipendiju Općine Vogošća u školskoj/akademskoj 2020./2021.godini. Kao i prethodne godine, radi situacije sa koronavirusom, potpisivanje će biti organizovano za manje grupe.

Prvi dan ugovore su potpisivali studenti prve i druge godine fakulteta. Svaki stipendista je prethodno obavješten iz nadležne općinske službe o tačnom terminu potpisivanja svog ugovora. Potpisivanje će biti nastavljeno narednih dana i to sutra za studente ostalih godina prvog ciklusa, a u petak za studente drugog ciklusa. Naredne sedmice će ugovore potpisivati učenici srednje škole. Očekuje se da će proces potpisivanja ugovora u cijelosti biti okončan u toku naredne sedmice.

Stipendisti koji, iz bilo kojeg razloga, nisu došli na ugovoreni termin za potpisivanje mogu se obratiti nadležnoj službi putem telefona 033/586 – 414 (kontakt osoba Adila Žgalj). Također, ovim putem pozivamo sve one aplikante koji su ostvarili pravo na stipendiju, a još nisu dostavili kopiju računa da to učine što prije kako bi i oni mogli potpisati ugovore.

Inače, ove godine je pravo na stipendiju ostvarilo 318 aplikanata i to 150 srednjoškolaca i 168 studenata prvog i drugog ciklusa studija. Iz Budžeta Općine Vogošća za ovu namjenu će biti utrošeno 218.700,00 KM.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana