Na vrh

Počelo potpisivanje ugovora o stipendiranju

Počelo je potpisivanje ugovora o stipendiranju u Općini Vogošća. Ugovore će potpisati učenici i studenti koji su na osnovu javnog poziva ostvarili pravo na stipendiju Općine Vogošća u školskoj/akademskoj 2019./2020.godini. Za razliku od prethodnih godina kada je potpisivanje ugovora bilo organizovano u jednom terminu ovog puta, radi situacije sa koronavirusom, potpisivanje će biti organizovano za manje grupe.

Prvi dan ugovore su potpisivali učenici prvog razreda srednje škole (odnosno njihovi roditelji ili staratelji) i to u grupama od po pet potpisinika. Svaki stipendista je prethodno obavješten iz nadležne općinske službe o tačnom terminu potpisivanja svog ugovora. Potpisivanje će biti nastavljeno narednih dana i za učenike ostalih razreda kao i za studente. Očekuje se da će u cijelosti biti okončano u toku naredne sedmice.

Stipendisti koji, iz bilo kojeg razloga, nisu došli na ugovoreni termin za potpisivanje mogu se obratiti nadležnoj službi putem telefona 033/586 – 414 (kontakt osoba Adila Žgalj).

Inače, ove godine su pravo na stipendiju ostvarila 303 aplikanta i to 169 srednjoškolaca i 134 studenta prvog i drugog ciklusa studija. Iz Budžeta Općine Vogošća za ovu namjenu će biti utrošeno 196.650,00 KM.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana