Na vrh

POČEO 24. TRADICIONALNI MALONOGOMETNI TURNIR „VOGOŠĆA 2022“

Odigrane su prve utakmice 24-tog Tradicionalnog malonogometnog turnira „Vogošća 2022“. U prvom kolu postignuto je mnogo pogodaka, a moglo se vidjeti i nekoliko lijepih poteza. U subotnjem izdanju turnira u prvoj utakmici rezultatom 9:2 ekipa Hotonja 2 savladala je Pretis. NK Ozren je boljim izvođenjem penala na kraju savladao Englmayer. Nakon odigranih 40 minuta rezultat je bio 1:1, a nakon penala Semizovčani su slavili 4:2. Ekipa Xylon Corporation je sa visokih 10:1 savladala JOB Uniju veterana Vogošća, dok je u posljednjoj subotnjoj utakmici Volkswagen bio bolji od Jošanice rezultatom 5:2.
I u nedjelju su se odigrale 4 utakmice. Hik Net d.o.o. i Zelene beretke Vogošća odigrale su neriješeno 1:1, da bi kod izvođenja penala Hik Net prošao dalje rezultatom 3:2. U drugoj nedjeljnoj utakmici nakon velikog preokreta Tihovići su se plasirali u osminu finala. Blagovac Ceffe bar „No Exit“ imao je vodstvo od 3:0, međutim Tihovići su preko Račića došli do izjednačenja, a nakon toga po jedan pogodak postigli su Šahmanija i Halać za konačnih 5:3. I utakmica između MNK Vogošća i MDG Internationala završena je nakon penala. U regularnom dijelu bio je 3:3, a uspješniji sa bijele tačke bili su igrači MDG-a koji su na kraju slavili ukupno 6:5. U posljednjoj utakmici prvog kola Aktiva 2014 bila je bolja od RVI Vogošća rezultatom 11:1.

Narednog vikenda na rasporedu su utakmice osmine finala, a sastaju se:
Orahov Brijeg ZAMM MC – Hotonj 2
Hotonj – NK Ozren
Patriotska liga Vogošća – Xylon Corporation
Djeca Šehida – Volkswagen
Sajmir Tihovići – Hik Net
FK Unis – Tihovići
SŠC Vogošća – MDG International
Bags Energotehnika – Aktiva 2014

Najzanimljivije utakmice i narednog vikenda možete pogledati na našem programu. Napomena još jednom da ovo godine zbog preporuka kriznog štaba publika neće moći prisustvovati u dvorani „Amel Bečković“ na 24. Tradicionalnom malonogometnom turniru „Vogošća 2022“.

(Članak je preuzet sa web portala RTV Vogošća)

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana