Na vrh

Počinje rekonstrukcija saobraćajnice u ulicama Svrake I i IV

Od 25.10.2019.godine otpočeli su radovi na realizaciji prve faze rekonstrukcije saobraćajnice u ulicama Svrake I i IV.
Vrijednost ove faze iznosi 299.984,07 KM, a finansira se sredstvima Direkcije za puteve Kantona Sarajevo. Planirano je da se rekonstruiše oko 570 m saobraćajnice. Početak rekonstrukcije je raskrsnica Ulica Svrake I i Svrake III kod objekta MZ Svrake, a kraj dionice je raskrsnica istih ulica na lijevoj obali rijeke Bosne, gdje je planirana izgradnja raskrsnice sa kružnim tokom saobraćaja.
Izgradnjom ove moderne saobraćajnice u centralnom dijelu naselja Svrake, te izgradnjom pješačke staze uz nju obezbijediće se sigurnije kretanje pješaka prema školi i drugim društvenim objektima.
Radovi podrazumjevaju rekonstrukcija saobraćajnice u ukupnoj dužini od 1.370 m, odnosno izgradnja dijela kolektora za odvodnju oborinskih voda, izgradnja pješačke staze i asfaltiranje. Saobraćajnica je poprečnog presjeka od dvije saobraćajne trake širine po 3,30 m, sa jednostranom pješačkom stazom širine 1,60 m. Konstrukcija saobraćajnice sastoji se od tampona debljine 40 cm, nosivog sloja debljine 6 cm, habajući sloja od 4 cm.
Odvodnja će biti riješena kvadratnim slivnicima u novoizgrađeni oborinski kolektor dužine oko 800 metara.
Nadzor nad izvođenjem radova vršit će Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.Rok za izvođenje radova je 30 dana.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana