Na vrh

Podijeljena stočna hrana vogošćanskim poljoprivrednicima

U Ljubini je 27.11.2019.godine podijeljena stočna hrana poljoprivrednicima koji su to pravo ostvarili po osnovu  javnog poziva Općine Vogošća objavljenog početkom ovog mjeseca. Pravo na ovu vrstu podrške ostvarila su 62 poljoprivrednika.

Stočna hrana je otišla u ruke  uzgajivača sitne i krupne stoke, te peradi.  Suno Medić je jedan od poljoprivrednika koji je danas preuzeo donaciju za koju je rekao da mu puno znači. Inače u svojoj štali ima 21 muznu kravu, stočarstvo je osnovno zanimanje svih odraslih članova porodice i jedini izvor prihoda,  kaže:  “Mora se raditi ali se i lijepo živi, ko hoće. Ovakva pomoć je dobra došla, hvala Općini. ”

Inače, ovo je projekat koji realizuje Služba za privredu, integrisani lokalni razvoj i društvene djelatnosti Općine Vogošća pod nazivom “Dodjela stočne hrane u cilju podrške stočnom fondu za 2019.godinu”.

Pravo  učešće na ovom pozivu imala su sva pravna i fizička lica sa područja općine Vogošća koja se bave uzgojem krupne i stine stoke, kao i peradarstvom, odnosno koji posjeduju najmanje dva grla krupne stoke, 30 grla sitne stoke ili 100 koka nosilja za proizvodnju konzumnih jaja.

Ukupna vrijednost projekta je 21.056,00 KM.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana