Na vrh

Podijeljeno 80 tableta osnovnim školama u Vogošći

Iako još nije poznato na koji način će biti nastavljena nova školska godina za pretpostaviti je da će barem dijelom, ako ne već u cijelosti biti izvođena elektronskim putem.  Općina Vogošća je stoga nabavila izvjestan broj tableta kako bi školama i učenicima olakšala realizaciju nastavnog procesa.

Danas (10.08.2020.godine) je upriličena podjela nabavljenih tableta školama. Radi se o 80 tableta koje je Općina Vogošća nabavila kako bi ih škole mogle podijeliti učenicima slabijeg imovnog stanja, kao i porodicama gdje se dvoje i više djece školuje i tako omogućiti učenicima lakše učestvovanje i on line nastavi. Vrijednost ovih tableta je 12.000,00 KM.
Podsjetimo da je Općina Vogošća u aprilu ove godine već nabavila 49 tableta u vrijednosti od 7.000,00 KM  koje je podijelila školama. Tako je za ovu vrstu podrške školama i učenicima, do sada, izdvojeno 19.000,00 KM u 2020.godini.  

Susret sa direktorima i predstavnicima škola Općinski načelnik Edin Smajić sa saradnicima iskoristio je kako bi dobio informacije o potrebama škola, ali i kako bi obavijestio predstavnike škola o aktuelnim projektima koje Općina Vogošća provodi u oblasti obrazovanja. U tom smislu informisao je predstavnike škola da je izabran izvođač radova za izradu projekta škole na Rosuljama, a da je u toku procedura izbora najpovoljnijeg ponuđača za izradu projekta dogradnje OŠ „Zahid Baručija“. Direktori i predstavnici škola dobili su i informaciju da je u toku nabavka ruksaka i školskog pribora za sve učenike prvih razreda kako bi na vrijeme o tome obavijestili roditelje. Ove godine ruksaci i pribor bi trebali biti podijeljeni prvačićima prije početka školske godine. Direktori su se zahvalili Općini Vogošća na iskazanoj brizi ocjenjujući dosadašnju saradnju kao jako uspješnu, a kada su u pitanju tableti uvjereni su kako će oni biti od velike pomoći učenicima bez obzira na oblik nastave koji će se realizovati u predstojećoj školskoj godini.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana