Na vrh

Podrška Općine Vogošća povratku


Da je projekt povratka trajan proces u Bosni i Hercegovini potvrđuje i činjenica da je Općina Vogošća danas (18.06.2020.godine) potpisala tripartitni ugovor sa Katicom Jovković i Federalnim ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica.

Naime, naša sugrađanka Katica Jovković sa Blagovca aplicirala je na Javni poziv koji je raspisalo Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica i ostvarila pravo da od strane Ministarstva dobije građevinski materijal potreban za renoviranje stambenog objekta u koji se gospođa Jovković vratila.

Budući da ta sredstva nisu dostatna za stavljanje objekta u funkciju za stanovanje Općina Vogošća se ovim ugovorom obavezala da isfinansira ugradnju pomenutog materijala.

Po završetku sastanka sa predstavnicima Ministarstva i gospođom Joković Općinski načelnik Edin Smajić je istakao kako su ovo pozitivne priče zbog kojih je zadovoljstvo raditi na poslovima koji mogu direktno pomoći građanima.

Zahvalio je Ministarstvu i ministru Edinu Ramiću na naporima da se i nakon toliko godina proces povratka ne obustavlja nego se čak i intenzivira.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana