Na vrh

Polaznike Škole nordijskog skijanja na Igmanu obišao Općinski načelnik Edin Smajić

Općina Vogošća je ove godine obezbjedila za 250 osnovaca koji su u stanju socijalne potrebe iz svih pet vogošćanskih osnovnih škola, besplatnu obuku u nordijskom skijanju. Obuka se realizuje u saradnji sa ski klubom „Igman“ u periodu od 6 – 10. februara, na planini Igman, na Velikom polju.

Danas je općinski načelnik Edin Smajić sa saradnicima obišao polaznike nordijskog skijanja, te ovom prilikom izrazio zadovoljstvo što Općina Vogošća već godinama osigurava sredstva podržavajući i ove sportske aktivnosti učenika osnovnih škola sa područja općine.  „Zahvaljujući povoljnim vremenskim uvjetima za skijanje na olimpijskoj planini  Igman, veliki broj učenika će naučiti neke od tehnika nordijskog skijanja i uživati družeći se na zdrav i kvalitetan način“, istakao je načelnik Smajić.

Učenici Arman i Admina nisu krili zadovoljstvo što će naučiti skijati ali kako kažu najvažnije je što su tu sa drugovima i što se mogu družiti i zabavljati.

Učenicima je obezbijeđen prijevoz za odlazak i povratak sa Igmana, kompletna ski oprema, animatori i treneri, sendviči i topli napitak. Općina Vogošća je u ovu svrhu izdvojila 5 540 KM.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana