Na vrh

PONOSNI NA NAŠE NAJMLAĐE

U Velikoj Sali Općine Vogošća izvršena je dodjela diploma i prigodnih nagrada učenicima, nastavnicima i školama za održana općinska takmičenja osnovnih škola sa područja općine Vogošća, za školsku 2017/2018. godinu. Nagrade su dobili najuspješniji učenici koji su ostvarili najbolje rezultate na općinskom, kantonalnom, federalnom i državnom nivou, kao i nastavnici koji su pripremali djecu za takmičenja. Učenici vogošćanskih osnovnih škola su postigli zapažene rezultate na svim nivoima takmičenja.

Nagrade učenicima i nastavnicima uručio je načelnik Općine Vogošća Edin Smajić koji je tom prilikom istakao da je ponosan na njihove uspjehe i rekao da će Općina Vogošća i u budućnosti biti fokusirana na podršku obrazovanju.

Također je uručen prigodan poklon za Muhameda Tulića, studenta Pravnog fakulteta i dobitnika Zlatne značke Univerziteta u Sarajevu, inače dugogodišnjeg stipendistu Općine Vogošća. Nagrada i priznanje uručeno je i učenici Srednjoškolskog centra Vogošća Mireli Salošević, također dugogodišnjoj stipendistici Općine Vogošća, za osvojeno 3. mjesto na X Festivalu rada srednjih tehničkih i strukovnih škola BiH, održanog 05.05.2018. godine u Zenici.

Dodijeljene su i nagrade svim osnovnom školama za učešće u sakupljanju sirovina za reciklažu a koja je organizovana u sklopu akcije “Čista i lijepa Vogošća 2018”, a nagrade je obezbjedio “EKO-PAK”.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana