Na vrh

POSTIŽU SE SVE BOLJI REZULTATI U POLJOPRIVREDNOJ PROIZVODNJI NA PODRUČJU OPĆINE VOGOŠĆA

Na posljednjoj održanoj sjednici Općinskog vijeća Vogošća usvojen je Izvještaj o realizaciji i stanju poljoprivrede na području općine Vogošća za 2017. godinu. U izvještaju je prezentirano stanje u poljoprivredi na području cijele općine u svim njenim segmentima, kao i izvještaj i analiza Strategije razvoja poljoprivrede za protekli period.

Dokaz da se ovoj grani privrede posvetila posebna pažnja jeste i implementacija brojnih projekata u saradnji sa Veterinarskom stanicom Kantona Sarajevo, kao i drugim nevladinim organizacijama koje egzistiraju na području naše općine.  U izvještaju se također navodi i odlična saradnja sa Udruženjem poljoprivrednika koje također nastoji poboljšati trenutno stanje u ovoj oblasti.

Na osnovu uvida u stvarno stanje na terenu kao i neposrednog kontakta sa poljoprivrednim proizvođačima i Udruženjem poljoprivrednika Vogošća, Služba za privredu, integrisani lokalni razvoj i društvene djelatnosti u tekućoj godini planira da realizuje projekte koji će omogućiti  poboljšanje poljoprivredne proizvodnje u Vogošći.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana