Na vrh

Poticajnim sredstvima Općina Vogošća ulaže u jačanje privrede i otvaranje novih radnih mjesta

 

Direktor firme “Procedo“ d o o Vogošća Senad Pita i načelnik Općine Vogošća Edin Smajić potpisali su Ugovor o poticaju za investiranje na području općine Vogošća. U septembru ove godine Općina Vogošća je raspisala Javni poziv za domaće privredne subjekte izvozno orjentisane, sa pozitivnim poslovnim bilansom u prethodnim godinama, a koji namjeravaju širiti proizvodne kapacitete i upošljavati nove radnike.

“Ovaj poticaj za firmu “Procedo” je veoma značajan. Mi nismo velika firma ali nam znači za nova ulaganja i novo upošljavanja čime ćemo dati jedan mali doprinos našoj lokalnoj zajednici. Prema ovom poticaju naša obaveza je da uposlima pet radnika ali su naše ambicije daleko veće.” istakao je tom prilikom direktor  Pita.

U Budžetu Vlade KS i Ministarstva privrede obezbjeđeno je oko 500 000 KM za  poticaje privrednim subjektima na području općine Vogošća.

“Dobili smo rezultate i drugog Javnog poziva za poticaje koje Vlada Kantona Sarajevo putem Ministarstva privrede i Općina Vogošća usmjeravaju na razvoj proizvodnje izvozno orjentisanih firmi. “Procedo” je uspješna firma koja bilježi rast, razvoj i napredak. Iskreno se nadam da će oni  ovaj jedan pozitivan trend svih poslovnih aktivnosti koje su radili u proteklom periodu na području općine Vogošća  nastaviti i u buduće i zajedno sa Opčinom Vogošća stvoriti uslove da se vogošćanska privreda razvija i otvaraju nova radna mjesta” istakao je načelnik Smajić, nakon potpisivanja Ugovora.

Općina Vogošća i Vlada KS će nastaviti da razmatraju slične projekte kako bi se pružila mogućnost onim privrednicima koji zapošljavaju manji broj radnika i koji nisu u stanju plasirati veliki dio robe za izvoz, da se stimulišu i da dodatno prošire svoju proizvodnju a sve u cilju otvaranja novih radnih mjesta.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana