Na vrh

Potpisan Memorandum o razumijevanju i saradnji između Općine Vogošća i Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo

U cilju ostvarivanja zajedničkih interesa od značaja za razvoj privrede, unapređenja uslova za ekonomski rast, otvaranja novih radnih mjesta i smanjenja nezaposlenosti u Općini Vogošća, danas su načelnik Općine Vogošća Edin Smajić i direktor JU „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Sarajevo Midhat Osmanbegović. potpisali Memorandum o razumijevanju i saradnji.

“Ovo je jedna od aktivnosti koje provodimo, kako svaka lokalna zajednica ima svoje specifičnosti mi nastojima da ih tretiramo pojedinačno sa općinskim organima. U Vogošći je to metalna industrija koja se i dalje može razvijati, poslodavci koji su u industrijskoj zoni žele da rade u toj oblasti, za takve poslodavce treba  specifična radna snaga, a koju možemo pripremiti kroz programme dokvalifikacije i prekvalifikacije nezaposlenih osoba” istakao je direktor Osmanbegović.

Potpisana je poslovna i stručna saradnja u realizaciji programa zapošljavanja, programa obuke, dokvalifikacije i prekvalifikacije nezaposlenih osoba, te drugih programa i aktivnosti između Općine Vogošća i JU „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Sarajevo kroz, prije svega jedan partnerski odnos i transparentan rad, a sve s ciljem smanjenja nezaposlenosti u Općini Vogošća.

Ovaj projekat će se voditi u saradnji sa vogošćanskim privrednicima i Srednjoškolskim centrom Vogošća koji educira potrebne kadrove metalskih zanimanja.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana