Na vrh

Potpisan okvirni sporazum o rekonstrukciji atletske staze

Danas (08.07.2020.godine) je potpisan Okvirni sporazum o rekonstrukciji atlestske staze na stadionu „Hakija Mršo“ u Vogošći. Sporazum je potpisan između Općine Vogošća kao investitora i firme „Mibral“ d.o.o. kao izvođača radova. Ukupna vrijednost projekta je 701.972,24 KM (sa uključenim PDV-om).

Sporazum se potpisuje na tri godine, međutim kako je najavljeno da bi potrebna sredstva mogla biti obezbijeđena u 2020.godini očekivano je da cijeli projekat bude završen tokom ove godine.

Sredstva su obezbijeđena od strane Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo i to iz budžeta za 2019.godinu 150.000,00 KM i iz budžeta za 2020.godinu 500.000,00 KM. Ostatak sredstava obezbjeđuje Općina Vogošća.

Planirani radovai podrazumjevaju: skidanje trenutne betonske podloge, postavljanje drenaže, nivelisanje i asfaltiranje staze, uređenje odvodnog kanala i postavljanje ivičnjaka te postavljanje tartana na svim površinama.

Iako projekat zvanično nosi naziv rekonstrukcija atletske staze u okviru ovog projekta biće rekonstruisana i izgrađena potrebna infrastruktura za sve atletske discipline.

Općinski načelnik Edin Smajić istakao je da se na ovaj način obezbjeđuju uslovi za dalji razvoj atletike kao baznog sporta u Vogošći te se daje podrška Atletskom klubu „Vogošća“ koji bilježi značajan rast članova i sve značajnije uspjehe. Pored toga i u estetskom smislu ovaj stadion će biti svojevrsni podstrek Fudbalskom klubu „Unis“ koji će na njemu u novoj sezoni igrati utakmice u višem rangu takmičenja.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana