Na vrh

POTPISAN OKVIRNI SPORAZUM ZA IZGRADNJU I REKONSTRUKCIJU JAVNE RASVJETE OD VOGOŠĆANSKE PETLJE DO BEŠLIĆA PUMPE

Danas je u Općini Vogošća potpisan Okvirni sporazum za izgradnju i rekonstrukciju javne rasvjete uz Magistralni put M – 18, na potezu od Vogošćanske petlje do Bešlića pumpe na području općine Vogošća. Uz prisustvo Senada Hasanspahića, ministra komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo, Okvirni sporazum su potpisali načelnik Općine Vogošća Edin Smajić i Emir Dedović zamjenik direktora firme „SES“.

“Radi se o Okvirnom sporazumu  u kojem je previđeno da će svi radovi biti završeni u naredne tri godine. Izabran je izvođač radova, pripremaju se svi parametri za potpisivanje prvog pojedinačnog ugovora za koje je resorno ministarstvo izdvojilo sredstva. Biće postavljena kvalitetna rasvjeta sa modernim metalnim stubovima i modernom rasvjetom koja je predviđena da se radi u Kantonu Sarajevo” istakao je načelnik Smajić i dodao da će u narednom periodu uz pomoć Vlade Kantona Sarajevo i resornih ministarstava uspjeti obezbjediti sva neophodna sredstva za realizaciju ovog projekta.

Vrijednost Okvirnog sporazuma je oko 336.000 KM, a radovi će se izvoditi po fazama. Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo za izvođenje prve faze izdvojilo je 100 000 KM, a dio sredstava će osigurati i Općina Vogošća.

Ministar Hasanspahić je naveo da se nada da će i naredne godine resorno ministarstvo podržati ovaj projekat jer se radi o značajnoj saobraćajnici na kojoj javna rasvjeta nije adekvatno riješena i da će njena rekonstrukcija zadovoljiti sve standarde.

“Projektom je predviđena vrhunska LED rasvjeta, sa pet tipova svjetiljki, koje će svojom optikom pratiti cestu, gdje je cesta šira da bude jača rasvjeta a gdje se sužava da je slabija rasvjeta kako bi se dobio kontinuitet osvjetljenosti ceste.“ rekao je zamjenik direktora firme “ Ses”.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana