Na vrh

POTPISAN OKVIRNI SPORAZUM ZA REKONSTRUKCIJU I IZGRADNJU CENTRA ZA ZDRAVO STARENJE VOGOŠĆA

U kabinetu općinskog načelnika Edina Smajića danas je potpisan Okvirni sporazum o uslovima i načinu izvođenja radova na rekonstrukciji zgrade PIO u svrhu formiranja Centra za zdravo starenje Vogošća. Sporazum su potpisali načelnik Općine Vogošća Edin Smajić i Emir Begović, predstavnik firme „Sela“ doo. Potpisivanju Sporazuma je prisustvovao i Ejub Karačić, predsjednik Skupštine Udruženja penzionera Vogošća, koji nije krio svoje zadovoljstvo i zahvalnost što će vogošćanski penzioneri konačno imati mjesto gdje će se moći sastajati i družiti.

„Od poslijeratnih podstanara konačno ćemo imati svoj krov nad glavom. Ovom prilikom želim da se zahvalim Općinskom načelniku koji je imao razumijevanja, shvatio naše potrebe i uvijek nam pomaže.“    

Nadležne službe u Općini Vogošća su inicirale i realizirale izradu Elaborata o opravdanosti Centra za osobe treće dobi i u skladu s tim pronađeno rješenje za formiranje Centra za zdravo starenje. Kao najadekvatnije rješenje se pojavio objekat u kojem je smješteno Udruženje penzionera Vogošća. Ovaj objekat bi uz relativno mala izdvajanja pretvorili u mjesto gdje bi bio Centar za zdravo starenje, odnosno da se izvrši rekonstrukcija i prilagodi potrebama korisnika. Za realizaciju navedenih aktivnosti Općina se odlučila zbog geografskog položaja objekta, te blizine saobraćajnice i lakog pristupa korisnicima.

Nakon izrade projektne dokumentacije provedena je procedura javnih nabavki na osnovu koje je  izabran je najpovoljni ponuđač za izvođenje radova „Sela“ d.o.o.

„Od 5.100 penzionera koliko ih trenutno žive na području općine Vogošća više od 4.000 su članovi ovog Udruženja a oko 60% njih je sa minimalnom penzijom. Nadam se da ćemo u najkraćem roku po jenjavanju ove pandemije, u saradnji sa našim partnerskim institucijama i organizacijama, obezbjediti sva potrebna sredstva i za kompletan završetak radova i za obezbjeđenje mobilijara koji je potreban ovom prostoru. Osim završetka prostora želimo da osiguramo i kvalitetno održavanje i kvalitetne sadržaje za naše sugrađane treće životne dobi“, istakao je načelnik Smajić prilikom potpisivanja Okvirnog sporazuma.

Vrijednost projekta rekonstrukcije sa uračunatim PDV-om iznosi 116.999,02 KM. Okvirni sporazum se zaključuje na period od 3 godine. Radovi će se odvijati u skladu sa raspoloživim finansijskim sredstvima na osnovu pojedinačnih ugovora.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana