Na vrh

Potpisan sporazum o izgradnji treće faze javne rasvjete u Semizovcu

U kabinetu Općinskog načelnika, je upriličeno potpisivanje Ugovora o izvođenju radova na trećoj fazi izgradnji javne rasvjete uz Magistralni put M-18, na potezu od Vogošćanske petlje do Bešlića pumpe (za dionicu od tačke S69 do tačke S112).
Ugovor su potpisati Općinski načelnik Edin Smajić u ime Općine Vogošćća i predstavnici firme “SES” d.o.o. Sarajevo u ime izvođača radova. Dužina trase za izgradnju treće faze javne rasvjete iznosi oko 1200 metara i na njoj će biti postavljeno ukupno 26 atestiranih okruglih metalnih stubova
visokih po devet metara. Na stubovima će biti postavljenje 44 svjetiljke za javno osvjetljenje sa DALI predspojem i LED izvorom svjetlosti.
Potpisivanju ugovora prisustvovao je i Srđan Mandić, ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo. Ministar Mandić je istakao da ima veoma dobru saradnju sa načelnikom Smajićem i najavio nastavak te saradnje i u narednoj godini kroz realizaciju niza projekata iz oblasti komunalne infrastrukture.
Vrijednost ove faze projekta iznosi 107.234,15 KM. Ovaj projekat se realizuje sredstvima Općine Vogošća i sredstvima. Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo.
“Općina Vogošća je uz pomoć Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture u prošloj godini realizovala I fazu javne rasvjete na području MZ Semizovac, od Poturovića do ulaza u Semizovac. Ove godine iz općinskog Budžeta smo realizovali II fazu kojom se prošao restoran “Kulo”, a potpisivanjem današnjeg ugovora stvoreni su uslovi za realizaciju III faze. Ostaje da se još završi dionica od Vogošćanske petlje do Poturovića koja je planirana za narednu godinu “ istakao je načelnik Smajić.
Tokom razgovora ministar Mandić je obavjestio načelnika Smajića da je Vlada Kantona Sarajevo obezbjedila sredstva za nabavku energenta za firma “Bags-energotehnika” i da građani Općine Vogošća neće imati problema tokom ove grijne sezone.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana