Na vrh

Potpisan Sporazum o zimskom održavanju lokalnih puteva na području općine Vogošća

Nakon provedene procedure javne nabavke, nadležna komisija je izabrala izvođača radova zimskog održavanja puteva u predstojećoj sezoni. U Vogošći  je sa predstavnikom firme „Mevludin komerc“ potpisan Okvirni sporazum o uslovima i načinu izvođenja radova na zimskom održavanju lokalnih i nekategorisanih puteva i trotoara na području Općine Vogošća u sezoni 2017./2018. godine.

Ukupni iznos svih radova ovog Okvirnog sporazuma, kojeg su potpisali načelnik Općine Vogošća Edin Smajić i direktor firme „Mevludin komerc“ Zahir Bučan, je 229.917 KM.

Jeste najvažnije da se zimskoj sezoni odgovori spremno i kvalitetnim čišćenjem jer to diktiraju uslovi terena s obzirom da Općina Vogošća ima značajan broj padinskih dijelova i nepristupačnih terena, pojasnio je između ostalog, načelnik Smajić i dodao da će ubrzo biti od strane izvođača radova urađen elaborat zimskog čišćenja, odnosno operativni plan. Da će se posao u zimskom periodu obavljati odgovorno potvrdio je i Zahir Bučan, vlasnik firme „Mevludin komerc“.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana