Na vrh

Potpisan sporazum sa Ministarstvom komunalne privrede i infrastrukture

Općina Vogošća je potpisala izuzetno važan trojni sporazum sa Ministarstvom komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo i Zavodom za izgradnju Kantona Sarajevo. Sporazum je vrijedan 536.000,00 KM sa koliko će pomenuto Ministarstvo sufinansirati četiri izuzetno važna projekta na području općine Vogošća. U pitanju su:
Izgradnja i rekonstrukcija distributivne mreže u ulici Ahmeda Rizve sa krakovima u iznosu do 100.000,00 KM.
Rekonstrukcija distributivne mreže u ulici Stara cesta – Semizovac dionica Kulin Dvor, sufinansiranje u iznosu do 136.000,00 KM.
Izgradnja kišne i fekalne kanalizacione mreže u naselju Gornja Jošanica I, sufinansiranje u iznosu do 120.000,00 KM.
Izgradnja kišne i fekalne kanalizacione mreže u naselju Hotonj IV u iznosu do 180.000,00 KM.
Preostala potrebna sredstva za sve ove projekte obezbijediće Općina Vogošća iz vlastitog Budžeta.
Govoreći o značaju ovog Sporazuma, Ministar Srđan Mandić istakao je kako se radi o izuzetno značajnim projektima, te najavio kako je Ministarstvo spremno sufinansirati i narednu fazu radova na postavljanju ulične rasvjete na magistralnom putu od Semizovca ka Bešlića pumpi. Tom prilikom je dodao kako je ta dionica ulaz ne samo u Vogošću nego i u Kanton Sarajevo.
Općinski načelnik Edin Smajić napomenuo je kako je ovo nastavak dugogodišnje uspješne saradnje sa ovim ministarstvom zahvalivši na iskazanoj spremnosti da se podrži i projekat uspostavljanja novog sistema ulične rasvjete.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana