Na vrh

Potpisan ugovor o nastavku izgradnje i rekonstrukcije vodovodne mreže u naselju Krivoglavci II

Danas (15.06.2020.godine) je u Vogošći potpisan Ugovor o nastavku izgradnje i rekonstrukcije vodovodne mreže u dijelu ulice Krivoglavci II. Ugovor je zaključen između Općine Vogošća i izvođača radova, firme “Mibral” d.o.o. Sarajevo.

Radovi podrazumjevaju izgradnju i rekonstrukciju vodovodne mreže u dijelu ulice Krivoglavci II u ukupnoj dužini od 763 metra profila DN 200 milimetara, DN 100 milimetara i PEHD 40 milimetara sa izradom oko 30 kućnih priključaka na novoizgrađenu vodovodnu mrežu.

Ukupna vrijednost ugovorenih radova iznosi oko200.000,00 KM, a finansiraju se sredstvima  Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo i Općine Vogošća, gdje je svaka strana obezbijedila po 100.000,00 KM.

Nadzor nad izvođenjem radova vrši Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Rok za izvođenje radova je 60 radnih dana.

Ovo je nastavak projekta izgradnje i rekonstrukcije vodovodne mreže u naselju Krivoglavci ukupne dužine cjevovoda 1050 metara. U sklopu prve faze realizacije projekta urađeno je i 90 kućnih priključaka. Ukupna vrijednost prve faze radova iznosila je 320.000,00 KM.

Prilikom potpisivanja ugovora Općinski načelnik Edin Smajić je najavio kako će se uskoro rješavati vodosnabdjevanje i u drugim dijelovima naselja Krivoglavci kao i na Mjesnoj zajednici Svrake.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana