Na vrh

Potpisan ugovor o rekonstrukciji cjevovoda u naselju Krivoglavci

Načelnik Općine Vogošća Edin Smajić i direktor firme “HIDROM” Ekrem Šečerović potpisali su ugovor o rekonstrukciji cjevovoda u naselju Krivoglavci I i II. Vrijednost projekta je oko 321 000 KM, a investitor je Općina Vogošća. Ovim projektom stari liveno- željezni i azbestno – cementni cjevovod biće zamijenjen novim cjevovodom od daktila, čime će se smanjiti nepotrebni gubitci vode i česti kvarovi.

„Projektom je u naredne dvije godine predviđeno postavljanje oko 1 500 km cijevi različitog profila, sa preko 80 kućnih priključaka i stvaranje preduslova za širenje mreže. Također će biti stvorene mrežne predpostavke za moguća tehnička rješenja za ljude koji žive dosta visocije iznad kote vodosnabdijevanja u Krivoglavcima i koji imaju problema sa loklanim vodovodima“ rekao je načelnik Smajić.

Prema riječima direktora Šečerovića radovi će biti urađeni kvalitetno i na vrijeme i zamolio stanovnike naselja Krivoglavaca da prilikom izvođenja radova imaju strpljenja i razumjevanja.

U toku ove godine je zamjenjen azbestno – cementni cjevovod u ul, Akifa ef. Biserovića, u ul. Branilaca Hotonja i Hotonj IV urađen je projekat vodosnabdijevanja čija vrijednost prelazi nekoliko stotina hiljada maraka, a u toku su radovi u naselju Gornja Jošanica II  na poboljšanju i rekonstrukciji cjevovoda. Naredne sedmice će početi radovi na zamjeni cjevovoda u naselju Blagovac – Rosulje. U 2016. godini je na području općine Vogošća iz oblasti vodosnabdijevanja potpisano, pokrenuto i realizovano projekata preko milon maraka.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana