Na vrh

Potpisan ugovor o rekonstrukciji dijela ulice Vogošćanskih odreda

Danas (01.06.2020.godine) je u Vogošći potpisan Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji Ulice Vogošćanskih odreda u ukupnoj dužini od 450m.

Ugovor je zaključen na osnovu zajedničke nabavke između Općine Vogošća i Direkcije za puteve Kantona Sarajevo koji su i potpisinici ovog tripartitnog ugovora zajedno sa izvođačem radova, firmom “AME” d.o.o. Breza.

Radovi podrazumjevaju rekonstrukciju saobraćajnice u Ulici Vogošćanskih odreda od raskrsnice sa ulicom Spasoja Blagovčanina pa do mezarja Bradići. Izvesti će se radovi na uklanjanju oštećenog asfalta, sanaciji postojećih i izgradnji novih slivnika za oborinske vode, zamjeni podtla, ugradnji tampona, pješačke staze, ivičnjaka i asfaltiranja.  Saobraćajnica je široka dvije kolovozne trake uz traku za podužno parkiranje ukupne širine 7,6 metara sa jednostranom pješačkom stazom širine 1,6 metara. Kolovozna konstrukcija se sastoji od 40 centimetara tampona, 9 centimetara nosivog sloja asfalta i 4 centimetra habajućeg sloja asfalta. Realizacijom ovog projekta u cjelosti će biti završena rekonstrukcija ulice Vogošćanskih odreda.

Ukupna vrijednost ugovorenih radova iznosi 325.260,00 KM, a finansiraju se sredstvima  Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo putem Direkcije za puteve KS.

Nadzor nad izvođenjem radova vrši Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Rok za izvođenje radova je 45 radnih dana.

Pored ovog projekta potpisan je i sporazum o pokretanju procedure za izbor izvođača radova za rekonstrukciju ulice Kobilja Glava. Takođe su iz Direkcije za puteve Kantona Sarajevo obavjestili Općinskog načelnika da je okončan žalbeni postupak na izbor izvođača radova na rekonstrukciju ulice Skendera Kulenovića i očekuje se da će za deset do petnaest dana i na tom lokalitetu izvođač radova biti uveden na gradilište. Izraženo je obostrano zadovoljstvo stepenom međusobne saradnje uz komentar da saradnja između ove dvije institucije nikada nije bila na tako visokom nivou. Potvrđeno je da bi svi planirani zajednički projekti trebali biti realizovani u roku uz uvjerenje da bi se mogao otvoriti prostor i za realizaciju još nekih projekata koji nisu prvobitno planirani.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana