Na vrh

POTPISAN UGOVOR ZA IZGRADNJU DISTRIBUTIVNOG CJEVOVODA U NASELJU DONJA JOŠANICA – UGLJEŠIĆI, VRIJEDNOSTI OD 175.000 KM

Danas su načelnik Općine Vogošća Edin Smajić i direktor firme „HIDROM“ doo iz Vogošće Ekrem Šećerović, potpisali Ugovor za izvođenje radova na realizaciji projekta izgradnje distributivnog cjevovoda DN 100 mm i DN 50 mm u naselju Donja Jošanica – Uglješići na području općine Vogošća.

„U toku je relaizacija još jednog projekta iz Programa prioritetnih projekata u oblasti komunalne infrastrukture za 2018. godinu. Projekat su predložili građan, koji je nadležna Općinska služba zajedno sa KJKP „ViK“ Sarajevom prihvatila kao prioritet, a Općinsko vijeće Vogošća usvojilo. Radi se o izgradnji distributivnog cjevovoda DN 100 mm u dužini od 768 m i DN 50 mm u dužini od 115 m, sa prebacivanjem korisnika, odnosno izradom priključaka za korisnike novog cjevovoda. Radi se kvalitetnom planskom projektu“ rekao je načelnik Smajić.

Vrijednost Ugovora je 175.343,22 KM a sredstva su obezbjedili Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo i Općina Vogošća. Stručko tehnički nadzor nad relizacijom projekta će vršiti Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Ekrem Šećerović direktor firme „HIDROM“ iz Vogošće je zamolio građane za saradnju i razumjevanje tokom izvođenja radova kako bi se projekat mogao završti u predviđenom roku od 90 dana.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana