Na vrh

Potpisan ugovor za izvođenje radova na trajnoj regulaciji Jošaničke rijeke u dužini od 82 metra

Danas je u Općini Vogošća potpisan ugovor za izvođenje radova na realizaciji I faze projekta uređenja obala Jošaničke rijeke. Ugovor su potpisali načelnik Općine Vogošća Edin Smajić i direktor firme „TERMOBETON“ doo Breza Sabit Frljak.

„Ovim ugovorom su predviđeni radovi na dvije kritične tačke na Jošaničkoj rijeci gdje je usljed poplava iz 2014. godine došlo do oštećenja saobraćajnice. Radovi podrazumjevaju izradu betonskih i kamenih zidova na obalama, kao i uređenje korita. Vjerujem da će ovaj projekat biti završen kvalitetno i brzo u predviđenom roku“ naveo je načelnik Smajić.

 

I ako će se radovi izvoditi na specifičnoj lokaciji prema riječima direktora Frljka, ne očekuju se veći problemi tokom izvođenja radova.

Realizacijom I faze ovog projekta trajno će biti regulisan dio Jošaničke rijeke u dužini od 82 m. Sredstva u iznosu od 104.000 KM su obezbjeđena putem Ministarstva privrede Kantona Sarajevo i Općine Vogošća.

Obzirom da se radi o veoma suženoj saobraćajnici, upućuje se apel građanima da imaju strpljenja i razumijevanja prilikom izvođenja radova.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana