Na vrh

POTPISAN UGOVOR ZA NASTAVAK IZVOĐENJA RADOVA NA TRAJNOJ REGULACIJI JOŠANIČKE RIJEKE U DUŽINI OD 203 METRA

Danas je u Općini Vogošća potpisan ugovor za izvođenje radova na realizaciji IV faze projekta uređenja obala Jošaničke rijeke. Ugovor su potpisali načelnik Općine Vogošća Edin Smajić i predstavnik firme „TERMOBETON“ doo Breza Ahmed Turbo.

„Ovim ugovorom je predviđen nastavak radova na IV fazi trajnog uređenja Jošaničke rijeke u vrijednosti od 140.000 KM. Do sada je kroz ranije faze realizovano oko 220.000 KM. Sredstva su obezbjeđena putem Ministarstva privrede Kantona Sarajevo i Općine Vogošća. Radovi podrazumjevaju izradu betonskih i kamenih zidova na obalama, kao i uređenje korita. Vjerujem da će ovaj projekat kao i do sada biti završen kvalitetno i brzo u predviđenom roku“ naveo je načelnik Smajić.

 

„U ranijem periodu smo izvodili radove na ovom podrućju i ne očekujemo veće probleme tokom nastavka radova. Rok za izvođenje radova je tri mjeseca i vjerujemo da ce biti ispoštovan“ izjavio je Tufo.

Realizacijom IV faze ovog projekta trajno će biti regulisan dio Jošaničke rijeke u dužini od 203 m. Do sada je trajno regulisano oko 130 m. Nadzor nad izvođenjem radova vršit će Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Obzirom da se radi o suženoj saobraćajnici, upućuje se apel građanima da imaju strpljenja i razumijevanja prilikom izvođenja radova.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana