Na vrh

Potpisan ugovor za rekonstrukciju vodovodne mreže u Vogošći sredstvima od oko 1,3 miliona EUR-a

U prisustvu ministrice komunalnih poslova i infrastrukture KS Nihade Glamoč i premijera KS Marija Nenadića, danas su direktor KJKP “Vodovod i kanalizacija” Enver Hažiahmetović i direktorica firma “Mibral” Maja Bralović-Smith potpisali Ugovor o rekonstrukciji dijela distributivne vodovodne mreže na području općine Vogošća.

“U pitanju je prva tranša, a druga faza EBRD ugovora u ukupnom iznosu od oko 1,3 miliona EUR-a, koja se tiče rekonstrukcije cjevovoda u dužni od oko 4,9 kilometara. Konkretno, u pitanju je trasa Dumača-Barice-Ugorsko, zatim ulica Hasana Bibera, te Lepenička. Radi se o transportnom distributivnom vodu, o cijevima različitog profila, čijom zamjenom će se bitno smanjiti gubici na sistemu”, kazao je nakon potpisivanja direktor Hadžiahmetović.

Naglasio je kako će realizacija ovog sporazuma dodatno unaprijediti uslugu ovog preduzeća prema korisnicima.

“Zadovoljstvo je bilo danas prisustvovati potpisivanju ovog ugovora. Jedan od glavnih ciljeva Vlade Kantona Sarajevo u narednom periodu bit će da, kroz rekonstrukciju vodovodnog sistema, smanjimo gubitke vode na distributivnoj mreži, kako bi našim sugrađanima omogućili sigurno snabdijevanje”, rekla je ministrica Glamoč.

Najavila je kako će radovi na ovoj rekonstrukciji krenuti u narednih 20-ak dana, čime će do kraja godine biti vidljivi konkretni rezultati, kada je u pitanju današnji ugovor.

“Čestitam rukovodstvu ‘ViK’-a i firme ‘Mibral’, te resornoj ministrici Glamoč na danas potpisanom ugovoru. To je jedan od projekata iz ukupnog programa EBRD-a za ove namjene u vrijednosti od 25 miliona EUR-a”, naglasio je premijer Nenadić.

Potcrtao je kako je on danas podržao ove aktivnosti, jer su to upravo projekti koje ova Vlada očekuje, vrlo vidljivi i konkretni doprinosi u realizaciji zadataka Vlade i javnih preduzeća koji su u interesu građana KS.

Direktorica Bralović-Smith se zahvalila na učešću u ovom projektu, te najavila da će njihova firma, kao izvođač radova, krenuti vrlo brzo u radove na terenu, kako bi iskoristila građevinsku sezonu.

“Planirano je da ovi radovi traju šest mjeseci”, istakla je na kraju svog obraćanja direktorica Bralović-Smith.

(Članak je preuzet sa web stranice Vlade Kantona Sarajevo)

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana