Na vrh

POTPISAN UGOVOR ZA ZAMJENU AZBESTNO – CEMENTNOG CJEVOVODA U DUŽINI OD 762 METRA

U Općini Vogošće je danas potpisan Ugovor za izvođenje radova na zamjeni azbestno – cementnog cjeveovoda u ulici Donji Hotonj, MZ Hotonj. Ugovor su potpisali načelnik Općine Vogošća Edin Smajić i direktorica ”Š.F.INŽENJERING”-a iz Tuzle Maida Šahmanović-Klepić.

“Mi ćemo u veoma kratkom periodu krenuti sa relaizacijom projekta. Rok je 90 dana. Ne očekujemo nikakve probleme prilikom izvođenja radova jer imamo dugogodišnje iskustvo na ovakvim i drugim projektima” navela je direktorica Šahmanović-Klepić.

Ugovorom je predviđena zamjena azbestno – cementnog cjevovoda u dužini od 762 metra. Vrijednost projekta je oko 159.000 KM a sredstva je obezbjedila Općina Vogošća.

“U okviru programa unapređenja i poboljšanja tehničkih uslova vodosnabdijevanja građana općine Vogošća, danas smo potpisali još jedan ugovor. Riječ je o projektu koji se nalazi u Programu prioritetnih projekata komunalne infrastrukture za 2018 godinu. Općina Vogošća će I u narednom periodu nastojati da u okviru svojih mogućnosti nastavi na razvoju vodovodne mreže i njenom poboljšanju” istakao je načelnik Smajić te uputio apel sugrađanima da imaju razumjevanja i strpljenja kada počnu radovi jer će dolaziti do kratkotrajnih obustava saobraćaja.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana