Na vrh

Povodom 24.juna Dana Općine Vogošća dodjeljena općinska priznanja

Svečanoj sjednici Općinskog vijeća Vogošća prisustvovao je veliki broj zvanica i gostiju iz političkog, javnog i kulturnog života Vogošće i Kantona Sarajevo. Prisutnima se obratio načelnik Općine Vogošća Edin Smajić, koji je govorio o projektima koji su doprinijeli stvaranju novog imidža općine. Sve je više onih koji u Vogošću dolaze jer su je prepoznali kao mjesto ugodnog i sigurnog življenja.

“Nadležne statističke institucije kao Zavod za programiranje i razvoj FBiH vide nas kao desetu općinu u Federaciji po razvoju. Vide nas kao osmu općinu u 2016. godini po ukupno novootvorenim radnim mjestima, vide nas kao općinu u vrhu po natalitetu, po broju mladih ljudi, po obrazovanju po izdvajanju za stipendije, za borce i sportske klubove. To je ta naša Vogošća” rekao je načelnik Smajić.

Predsjedavajući Općinskog vijeća Vogošća Tarik Curić u svom obraćanju je naglasio da je ovaj datum jedan od najznačajnijih u novijoj istoriji naše Općine, jer je prije 65 godina Općina Vogošća postala administrativno-teritorijalna jednica, a na isti dan 19992.godine formiranjem Vogošćanskog odreda sve jedinice su stavljene pod zajedničku komandu.

Na kraju svečane sjednice uručena su Općinska priznanja i zahvalnice pojedincima i kolektivima koji su dali doprinos za razvoj naše općine. „Zlatni grb sa plaketom Općine Vogošća“ dodijeljen je Vladi KS. Priznanje je uručeno premijeru Vlade KS Elmedinu Konakoviću koji je u ime Vlade i u svoje lično ime svim građanima općine Vogošća čestitao Dan Općine, poželivši im što ljepšu i funkcionalniju općinu.

”Ovo priznanje nam mnogo znači. Kad ministri rade dobro svoj posao, premijer izađe i primi prestižno priznanje.Građani Vogošće su građani Kantona i ranije su zaslužili da se značajniji iznosi investiraju u infrastrukturu Vogošće. Imamo fantasticnu saradnju sa načelnikom i njegovim službama u svim situacijama. Zajednički smo uspjeli sanirati veci dio problema a na drugima još radimo. Tu je Prva transverzala koju je u Vlada stavila u fokus svojih prioriteta, krenula sa njenom implementacijom i nadam se da ćemo u narednim godinama Vogošću približiti samom centru grada i Vladi Kantona Sarajevo” istakao je premijer Konaković.

„Plaketa Humanista godine Općine Vogošća“ dodijeljen je organizacionom odboru za prikupljanje sredstava za liječenje Nedima Smječanina.

„Zahvalnice Općine Vogošća“ dobili su: Hana Kahriman, DVD „Erding“ SR Njemačka, Magbula Pašić, Džejla Kožljak, Nesib Šošić, Dijana Briga, OD „Aktiva 2014“, Ramo Kokor i Imer Poričanin.

Prije početka svečane sjednice, predstavnici Općine, političkih partija i boračkih udruženja su na spomen obilježjima šehidima i poginulim borcima, civilnim žrtvama te logorašima, polaganjem cvijeća, učenjem fatihe i minutom šutnje odali počast

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana