Na vrh

POVODOM DANA OPĆINE ODRŽANA SVEČANA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA VOGOŠĆA

Povodom 24. juna Dana Općine Vogošća u vogošćanskoj kino Sali održana je Svečana sjednica Općinskog vijeća Vogošća. Na sjednici su se obratili predsjedavajući Općinskog vijeća Vogošća Avdo Gljiva i načelnik Općine Vogošća Edin Smajić, te pozdravili prisutne goste iz javnog, političkog, kulturnog i vjerskog života. Govrorili su o značaju 24. juna za Općinu Vogošća, jer je prije 69 godina Općina Vogošća postala administrativno-teritorijalna jednica, a na isti dan 1992. godine formirani su Vogošćanski odredi koji su pod zajedničkom komandom branili svoju zemlju od agresije. Danas su pojedincima i kolektivima na sjednici uručena najviša općinska priznanja.
„Zlatni grb sa plaketom Općine Vogošća“ je dodijeljen: Domu zdravlja Vogošća – uposlenicima Doma zdravlja i Efendić Ramizu – posthumno. „Plaketa humanista Općine Vogošća“ dodjeljen je OO Crveni križ Vogošća.
Dodjeljeno je i četrnaest zahvalnica i to: Hadžić Amiru, Redžo Dženanu, Lions club International, Prim.dr. Štitkovac Nijazu, Tanović Lejli, Zuko Ernisu, „Bosman“ d.o.o. Sarajevo, „Mark medical“ d.o.o. Sarajevo, te posthumno Mujanović Džemalu, Halač Alenu, Smajlović Arminu, Botić Semiru, Tupković Suadu i Hasović Sulejmanu.
(Članak je preuzet sa web portala RTV Vogošća)

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana