Na vrh

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu ReLOaD u partnerstvu sa Općinom Vogošća – Poziv organizacijama civilnog društva za učešće na treningu „Upravljanje projektnim ciklusom“ koji organiziraju ReLOaD projekat i Općina Vogošća

Projekat „Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu“ (ReLOaD) u saradnji sa Općinom Vogošća objavljuje poziv za organizacije civilnog društva za učestvovanje na trodnevnom treningu: “Upravljanje projektnim ciklusom (PCM)”.

Trening se realizuje kao podrška procesu provođenja Javnog poziva za organizacije civilnog društva/nevladine organizacije za predaju prijedloga projekata za finansiranje koji će objaviti Općina Vogošća i ReLOaD projekat 19. aprila 2019. godine, a koji će biti otvoren do 30. maja 2019. godine. Tekst javnog poziva će biti dostupan na web stranici Općine Vogošća, www.vogosca.ba i na www.ba.undp.org.

Cilj treninga je pružiti predstavnicima organizacija civilnog društva dodatna znanja o upravljanju projektnim ciklusom kako bi mogli sa kvalitetno osmišljenim i napisanim projektnim prijedlozima aplicirati na gore navedeni javni poziv ali i na pozive drugih, domaćih i međunarodnih donatora.

Trodnevni trening će se održati 24.-26. aprila 2019. godine u press centru sportske dvorane „Amel Bećković“ sa početkom u 10 h.

S obzirom da je broj učesnika na treningu ograničen i u slučaju većeg interesovanja za trening, iz jedne organizacije će na treningu moći učestvovati najviše jedan predstavnik.

Krajnji rok za prijavu na trening je 22. april 2019. do 12 sati, na email adresu: portparol@vogosca.ba ili na broj 033/586-452 (Amir Misirlić) i adilaz@bih.net.ba ili 586-414 (Adila Žgalj) , uz naznaku: Za učešće na treningu „Upravljanje projektnim ciklusom”.

Organizacije civilnog društva koje budu odabrane za učešće na treningu će biti kontaktirane 22. aprila 2019. godine kad će im se dostaviti i dnevni red treninga.

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) finansira Europska unija (EU), a provodi Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP).

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana