Na vrh

Poznati polufinalisti turnira “Vogošća 2020”

Prvog dana vikenda odigrane su preostale utakmice osmine finala 22. Tradicionalnog malonogometnog turnira „Vogošća 2020“. Hotonj je savladao Jošanicu rezultatom 4:1, dok je Caffe Bar Relax rezultatom 2:1 bio bolji od Džemata Vogošća. MNK Sajmir Tihovići ostvario je prolaz dalje preko Volkswagena slavivši pobjedu 2:0, a u posljednjoj utakmici osmine finala Orahov brijeg je ubjedljivo savladao MNK Vogošća 4:0.

U nedjelju su na programu bile utakmice četvrtine finala. Prošlogodišnji osvajač turnira  FK Unis rezultatom 4:0 savladao je ekipu Hotonja 2. SŠC Vogošća bio je bolji od ekipe Aktiva 2014 6:2. U najuzbudljivijoj utakmici četvrtine finala Hotonj i Caffe Bar Relax nakon 40 minuta rezultat je glasio 2:2. Boljim izvođenjem penala dalje su prošli igrači Hotonja, a konačni rezultat glasio je 6:5. Također jedna od zanimljivijih utakmica bila je ona između MNK Sajmir Tihovići i Orahovog brijega. Het trikom Hodžića, te golovima Duvnjaka i Mujezinovića Orahov brijeg se plasirao u polufinale. Za Sajmir su pogađali Ajanović, te tri puta Marić za konačnih 6:4.

Polufinalni susreti na rasporedu su u petak. Od 18h FK Unis snage će odmjeriti sa SŠC Vogošća, dok će se u drugom polufinalu u 19h sastati prošlogodišnji finalist Hotonj i Orahov brijeg. Završnica 22. Malonogometnog turnira „Vogošća 2020“ je u nedjelju kada će se odigrati utakmice za treće mjesto i finalna utakmica.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana