Na vrh

Praznik sporta u Vogošći

Prepuna Kino sala JU KSC Vogošća bila je premala da primi sve one koji su htjeli da prisustvuju manifestaciji „Izbor sportiste godine Vogošće za 2018.godinu“. Ova manifestacija u organizaciji Općine Vogošća pokazala je koliko je bogat sport u Vogošći. I kada je u pitanju masovnost i kada je u pitanju cijela lepeza sportskih disciplina, ali i kada su pitanju vrhunski rezultati.

Počelo je dodjelom priznanja za sportske nade Vogošće. Ovo priznanje je dobilo 38 djevojčiva i dječaka rođenih u periodu od 2002. do 2010.godine. Ove priznanje su dobili:

NAIDA DURMIĆ

NEJRA KOŽLJAK

SAJRA ŠIŠIĆ

ESMA KOŽLJAK

AHMED ČAUŠEVIĆ

ELDIN AVDIĆ

ALMER BJELOPOLJAK

ENSAR HADŽIAVDIĆ

AHMET SOJKIĆ

TARIK BULJUBAŠIĆ

HARUN SMAJIĆ

ELDAR KOŽLJAK

SELAM TOSKA

NEJLA HODŽIĆ

LEJLA KUJRAKOVIĆ

AMNA SALIHOVIĆ

DŽEJLA KOŽLJAK

ADNA KURBAGIĆ

SELENA KANTIĆ

ELDAR HALILOVIĆ

NAIL POLJO

EMAN SPAHIĆ

ERNAD ŠAHOVIĆ

OMAR OMEROVIĆ

ANELA HODŽIĆ

ELHANA RIZVO

ALISA MUJIČIĆ

AMINA ČUČUKOVIĆ

JASMINA DELIĆ

EJNA MUJEZIN

BEKIR ČORDALIJA

KENAN MURATOVIĆ

ELDAR HADROVIĆ

SANDY MERDAN

ADI ČIZMO

MIRZET ABAZ

HARUN HADŽIĆ

NEDIM HODŽIĆ

Priznanje za doprinos razvoju sporta dobili su Elvir Kituša i Elvir Halilović. Najuspješnijim sportskim radnikom je proglašen Adnan Kantić iz Fudbalkog kluba „Unis“, a najsupješniji trener je Kenan Alikadić, trener Karate kluba „Sambon“. U kategoriji mlađih selekcija najuspješniji sportski kolektivi su Taekwondo klub „Vogošća“, Fudbalski klub „Vogošća“ i Gimnastički klub „Olimp“. U kategoriji seniora najuspješniji muški sportski kolektiv je Rukometni klub „Vogošća“, a kod seniorki je to Gimnastički klub „Olimp“.

Posebno emotivan trenutak je bio kada je nagradu za životno djelo dobio Ramiz Efendić, dugogodišnji predsjednik Biokserskog kluba „Vogošća“, najstariji vogošćanski aktivni sportski radnik i čovjek koji je već sedamdeset godina u sportu.

Kada su u pitanju seniorke nagradu je ponijela Sara Bejdić iz gimnastičkog kluba „Olimp“, a kod muškaraca nagradu su ravnopravno podijelili šestorica sportista i to: karatisti Amer Varajić i Jasmin Husejnović, rukometaš Nedim Kadrić, fudbaler Nihad Mujakić, sportski ribolovac Aldin Omerović i atletičar Nermin Štitkovac.

Vrhunac večer bio je izbor sportistkinje i sportiste Vogošće za 2018.godinu. Titulu sportistkinje godine u individualnim sportovima ponijela je Samra Halilović, članica Karate kluba „Sambon“, dok je sportistkinjom godine za kategoriju ekipnih sportova proglašena odbojkašica Berina Kantić.

Sportista godine općine Vogošća za 2018.godinu je bokser Džan Šljivo, donedavni član Bokserskog kluba „Vogošća“, a odnedavno profesionalni bokser.

Snimak manifestacije možete pogledati/preuzeti sa linka : https://www.youtube.com/watch?v=P-uR5PRTkk0

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana