Na vrh

PREDSJEDAVAJUĆI PREDSJEDNIŠTVA BIH ŽELJKO KOMŠIĆ U POSJETI OPĆINI VOGOŠĆA POVODOM DANA DRŽAVNOSTI

Općina Vogošća je svečano obilježila 25.novembar- Dan državnosti Bosne i Hercegovine polaganjem cvijeća na spomen obilježja u centralnom dijelu Vogošće te svečanom sjednicom Općinskog vijeća.

Polaganju cvijeća prisustvovao je i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i predstavnici Općine Vogošća, te predstavnici boračkih udruženja, institucija vlasti i političkih subjekata su učenjem Fatihe na Centralnom spomen obilježju šehidima i poginulim borcima Općine Vogošća i na spomen obilježjima ubijenim logorašima i civilnim žrtvama rata u vogošćanskom centralnom parku, dostojanstveno su obilježili ovaj značajan dan.

Predsjedavajući Predsjedništva  čestitao je  svim građanima Bosne i Hercegovine ovaj veoma važan dan.

-Prije svega želio bih se sjetiti svih onih koji su dali živote za svoju domovinu i za slobodu koju danas živimo. Trenutno je u BiH jedna velika politička kriza ali koristim priliku da kažem svim našim građanima da, sve dok je nas koji je volimo i koji je doživljavamo kao svoju domovinu, Bosni neće nikad ništa biti. Iz krize možemo izaći samo jači i pametniji, poručio je Komšić.

Prilikom današnje posjete Općini Vogošća Komšiću je uručena plaketa od pripadnika Armije RBiH za nesebičan doprinos u očuvanju Bosne i Hercegovine.

Načelnik Općine Vogošća Edin Smajić uputio je čestitku svim građanima BiH povodom Dana državnosti naše zemlje.

-Jako je važno da zajedno djelujemo i da budemo dovoljno snažni kako bi ojačali našu domovinu, svi oni koji zagovaraju rat i sukobe moraju biti sankcionisani, istakao je Smajić.

Obilježavanjem ovog datuma podsjeća se na 1943. godinu i Prvo zasjedanje ZAVNOBiH-a kada je naša domovina utemeljena kao država njenih građana i ravnopravnih naroda čime je potvrđen kontinuitet državnosti Bosne i Hercegovine.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana