Na vrh

PREDSTAVNICI MUP-a KANTONA SARAJEVO NAJAVILI POVEĆANJE BROJA POLICIJSKIH SLUŽBENIKA U VOGOŠĆI

U Općini Vogošća danas je održan radni sastanak kojem su prisustvovali načelnik Općine Vogošća Edin Smajić i predsjedavajući Općinskog vijeća Tarik Curić, komesar MUP-a KS Mevludin Halilović sa saradnicima, te načelnik 7.policijske uprave Vahid Ćosić. Sastanak je uslijedio nakon zaključka koji su vjećnici OV Vogošća donijeli na posljednjoj sjednici da se od nadležnih policijskih organa hitno traži povećanje broja policijskih službenika PS Vogošća, i da se broj policajaca popuni u skladu sa Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji MUP-a Kantona Sarajevo.

„Analizirajuči broj izvršilaca koji su uposleni u PS Vogošća i Odjeljenju kriminalističke policije Vogošća, došli smo do zaključka da je shodno problematici i stanju sigurnosti na području Vogošće neophodno izmjeniti Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizovati veci broj izvršilaca i službenika kako u uniformisanoj policiji tako i u kriminalističkoj policiji. Izmjene Pravilnika su urađene i upucene u proceduru  prema Vladi Kantona Sarajevo na dobijanje saglasnosti. Kada je u pitanju broj policijskih službenika koji prema važećem Pravilniku nedostaju PS Vogošća, biće popunjen unutrašnjom preraspodjelom. Već u narednoj godini kad bude donesen novi Pravilnik po kojem je predviđeno 60 policajaca za PS Vogošća taj broj bi se trebao popuniti mladim kadetima“ kazao je komesar Halilović.

Načelnik Smajić i predsjedavajući Curić zadovoljni su održanim sastankom i onim što su čuli od komesara Halilovića. Načelnik Smajić istakao je da će općina nastaviti podržavati projekte policije i građana, kao što su videonadzor ulica i svih drugih mjesta kako bi se povećala sigurnost građana.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana